Wie is Iona?

Beschrijf jezelf in 1 zin

Ik ben een Amsterdams Indonesische Friezin die ontzettend veel plezier heeft in het geven van yogales en pranic healings.

Wat is je achtergrond?
Geboren in Amsterdam, daarna van mijn 8e tot aan mijn 20e opgegroeid in Friesland en gemaakt door 100% Indonesische ouders. Sinds mijn jeugd heb ik verschillende culturen meegekregen. In mijn karakter vind je dan ook de Friese nuchterheid, de Indonesische interesse in mystiek (en lekker eten) en de Amsterdamse open mind terug.

Na mijn HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik gaan werken als buurthuiswerker, waar ik activiteiten organiseerde voor volwassenen en kinderen. Maar Iona wil zich altijd blijven ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken.

Na een jaar ben ik de Universitaire studie Indonesische Taal en Cultuur in Leiden gaan doen. Back to my roots en omdat het gewoon kon. Deze studie heb ik afgemaakt en vanaf 2009 was ik ineens een afgestudeerde getrouwde werkende mama.

Hoe ben je yogadocent en Pranic Healer geworden?
Toen ik in 2012 mijn tweede kind kreeg, ging het niet zo goed met mij. Ik raakte als het ware mezelf kwijt.

Ik voelde dat ik alleen maar bezig was met werken en kinderen verzorgen. Me-time kende ik niet. En ik was niet happy meer in mijn huwelijk.

Ik wilde verandering. Ik dacht, als ik mijn omgeving niet kan veranderen, dan moet ik mezelf maar veranderen.

Mijn eerste meditatieles bij het Sri Chinmoy Centrum in 
Amsterdam was een feit en het voelde zo goed om, zoals ze dat noemen, weer thuis te komen bij mezelf. Mijn relatie met mijn man knapte op en ik voelde mij stabiel, rustig en tevreden.

In de jaren daarna heb ik mindfulness, transcendente
meditatie en een vinyasa yoga opleiding gevolgd. 
Er waren zoveel tools en technieken die mij door die vervelende
tijd hebben gesleept. Dat wilde ik gaan delen.

Maar eenmaal yoga- en meditatiedocent, was Iona natuurlijk nog steeds niet uitgeleerd.

Mijn nieuwsgierigheid naar chakra’s en energie moest worden gestild en ik kwam terecht op een basiscursus Pranic Healing. Ik was zo verwonderd over deze healing methode; hoe snel je resultaat zag. En ook omdat je niet helderziend of spiritueel hoefde te zijn. De technieken werden duidelijk uitgelegd en verklaard en dat is fijn voor deze nuchtere Indonesische Friezin.

Wat wil je de wereld meegeven?
Mijn wens is om zo veel mogelijk mensen met stress te laten ervaren dat ontspannen in het dagelijks leven niet moeilijk hoeft te zijn. Yoga en meditatie kan je namelijk overal toepassen.

En ik wil als Pranic Healing Docent laten zien dat vrijwel
iedereen kan leren healen. Dat is handig! Zo kan je jezelf en je familie helpen met allerlei klachten en kwalen.

Ervaring, diploma’s en certificaten
Als je wilt weten welke ervaring, diploma’s en certificaten Iona bij elkaar heeft, klik dan hier.