Wie is Iona?

Na jaren yoga beoefenen in sportscholen, besloot ik om een yogadocentenopleiding te volgen.

Ik had veel vragen. Waarom voel ik mij goed bij yoga? Hoe is yoga ontstaan? Wat voor filosofie zit er achter? Bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos in Amsterdam volgde ik de opleiding tot Vinyasa Yogadocent. Tijdens de opleiding vond ik het oefenen in les geven zo leuk, dat ik een eigen yogapraktijk in mijn huis wilde beginnen. Yoga met Iona was geboren!

Omdat ik ook yogales wilde geven aan kinderen, volgde ik de opleiding Kinderyoga bij Jip en Jan van Helen Purperhart. Mijn zoon en dochter waren mijn eerste deelnemers!

Het lesgeven en het volgen van cursussen is daarna niet meer gestopt:

Krachtspelmethode, Coaching voor hoog gevoelige kinderen, Tieneryoga, Mindfulness, Meditatie op het Spirituele Hart, Transcendente Meditatie en Pranic Healing.

Ik heb zoveel geleerd en ook zoveel toegepast op mijn eigen leven. Tijdens uitdagende periodes in mijn leven hebben de oefeningen ervoor gezorgd dat ik gefocust kon blijven. Ze hebben mij kracht gegeven om door te zetten.

Ik wil je graag laten zien dat er zoveel mooie en eenvoudige technieken zijn om kalm en krachtig te blijven in een woelige wereld van onrust en stress.

Eén van mijn favoriete quotes is dan ook:

“The mind is like water.
When it’s turbulent,
it’s difficult to see.
When it’s calm,
everything becomes clear.”