Master Choa Kok Sui

Grondlegger Pranic Healing

Mijn dochter, Tiara, van 11 heeft een werkstuk gemaakt over de grondlegger van Pranic Healing. Omdat de informatie compleet en makkelijk leesbaar is, wil ik een aantal alinea’s van haar versie met jullie delen. Je kan je vast wel voorstellen hoe trots ik op haar ben en hoe dankbaar ik ben voor Master Choa dat ik op deze manier Pranic Healing kan doorgeven aan de volgende generatie en nog meer mensen….

Inleiding
Mijn werkstuk gaat over Pranic Healing.
Ik heb dit onderwerp gekozen, omdat veel mensen niet weten wat Pranic Healing is. En de oprichter waar ik straks over ga schrijven wil dat pranic healing wordt verspreid. Hij vindt het belangrijk om andere mensen te helpen (die pijn hebben bijvoorbeeld). Ik hoop dat u er nog wat van leert en dat u uit eindelijk ook Pranic Healing gaat doen.

Wie was Master Choa Kok Sui?
De oprichter van Pranic Healing was Master Choa Kok Sui. Hij was geboren op 15 augustus 1952 in de Filipijnen. Zijn familie was Chinees, en hij had veel broers en zussen die eigen bedrijven hadden.

Zijn jonge jaren
Toen hij twaalf was, deed hij al meditaties en yogaoefeningen. Hij leefde eenvoudig en was bescheiden ondanks dat zijn ouders rijk waren. Hij deed bijvoorbeeld zo weinig mogelijk de airco aan en ging altijd met het openbaar vervoer, terwijl hij gewoon een auto van zijn ouders kon gebruiken.

Onderzoek
In totaal deed hij meer dan 20 jaar onderzoek naar spiritualiteit. Hij had meerdere oosterse verdedigingssporten geleerd, bijvoorbeeld Tai Chi en Chi Kung. Ook bestudeerde hij verschillende spirituele technieken zoals yoga en meditatie. Dat had hij allemaal geleerd van verschillende leraren, meesters en helderzienden. En ondertussen studeerde hij voor chemisch ingenieur.

Zijn eerste boek
Toen hij ongeveer 20 was leerde hij een aantal healing technieken. En samen met helderziende vrienden experimenteerde hij met de technieken die hij had geleerd om te kijken hoe het werkte. Hij had veel ervaring opgedaan met zijn experimenten. En zo heeft hij Pranic Healing samengesteld. In 1987 verscheen zijn eerste boek genaamd Wonderen door Pranic Healing.

Verspreiding Pranic Healing
Nadat hij zijn eerste boek had geschreven verspreidde hij Pranic Healing wereldwijd. Ondertussen heeft hij meer dan 20 boeken geschreven die zijn overgeschreven in meer dan 40 talen.

Hij hield ook workshops over de hele wereld. En hij richtte het Institute for Inner Studies en the World Pranic Healing Foundation op.

Het Institute for Inner Studies
is zijn school waar allemaal docenten les geven in Pranic Healing en *Arhatic yoga. Het is een stichting die zorgt dat Pranic Healing blijft bestaan en wordt verbreid over de wereld.

The World Pranic Healing Foundation zorgt er voor dat er geld naar arme mensen gaat en dat de boeken van Master Choa worden uitgegeven. 

Master Choa Kok Sui was succesvol als leraar Pranic Healing en als zakenman. Maar helaas was hij overleden op 19 maart 2007 … 

* Bij Arhatic yoga leer je veel meditatietechnieken en andere manieren om jezelf spiritueel te ontwikkelen.

Tiara Kramer, nov 2020